Ova papiga će vas oduševiti, pogledajte kako se umiljava vlasniku

Mnoge osobe koje za ljubimca imaju ovu papigu znaju da one baš i ne vole djecu i često su ljubomorne na njih, osobito ako svi u prostoriji djetetu poklanjaju pažnju
papiga se umiljava vlasniku zanimljiv video
Ove ptice vole pažnju više od svega (Foto: Screenshot)

Iako su plavočele amazonske ptice vrlo zabavni kućni ljubimci, na nekim područjima njihov se broj uveliko smanjio, a razlog tome je upravo to što ih ljudi love zbog uzgoja i prodavanja. Ružno je ptice držati u kavezu, njima je mjesto u prirodi.

No u svakom slučaju, pticama koje ne znaju letjeti i koje nisu prilagođene za život u divljini bolje je stanovati kod osobe koja će ih voljeti i brinuti se o njima nego život provesti u zoološkim vrtovima ili uzgajivačnicama. Ove su ptice vrlo druželjubive, no da bi stekle vaše povjerenje, potrebno je dosta vremena.

Mnoge osobe koje za ljubimca imaju ovu papigu znaju da one baš i ne vole djecu. Često su ljubomorne na njih, osobito ako svi u prostoriji djetetu poklanjaju pažnju.

Ove ptice vole pažnju više od svega i pravi su zabavljači kada se opuste u svom novom domu. Ovome u prilog ide i video koji možete pogledati u nastavku. Glavni njegov lik je amazonska papiga koja imitira plač male djece kako bi zadobila pažnju svog vlasnika. Pogledajte video. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *