Otvorena Ordinacija Rifatbegović: Kraljevski ultrazvuk u Tuzli!

Prateći visoke medicinske standarde u svijetu, Ordinacija ima hiruršku salu, sobu za smještaj pacijenata, potrebne instrumente a nabavljen je i najsavremeniji aparat za prečišćavanje vazduha koji ulazi u ordinaciju, kao medicinski čist

Dr Senada Sarihodžić, prof. dr. Senaid Trnavčević i Ismar Arnautalić, sa najsavremenijim ultrazvučnim sistemom (Foto: Ordinacija Rifatbegović)                                 

Bez prisustva javnosti, nakon četiri godine rada na arhitektonskim, tehničkim i građevinskim radovima i nabavci najsavremenije opreme, prošle je nedjelje u Tuzli otvorena Ordinacija Rifatbegović.

Vlasništvo je prof. dr Zijada Rifatbegovića, profesora na Medicinskom fakultetu u Tuzli i poznatog abdominalnog hirurga.

– Pored doktorice Jasmine Rifatbegović u Ordinaciji rade i ljekari sa velikim kliničkim iskustvom, primarijus dr. Senada Sarihodžić i prof. dr. Senaid Trnavčević, profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Pacijenti ovdje mogu dobiti preglede iz opšte medicine, opšte i abdominalne hirurgije, digestivne i hirurgije unutrašnjih organa. Mi pružamo i usluge za dobroćudna oboljenja što se radi u lokalnoj anesteziji, pregledamo i obrađujemo pacijente sa digestivnim oboljenjima, radimo  predoperativne pripreme i postoperativna praćenja i i još druge usluge. Mi smo učinili veliki korak u dijagnostici, jer smo uspjeli nabaviti najmoderniji ultrazvučni uređaj, odnosno Ultrazvučni sistem Aplio i700, japanske firme Canon Medical Systems. Taj najsavremeniji uređaj na svijetu smo dobili samo mjesec dana nakon Kraljevske bolnice u Melburnu – kaže prof. dr. Zijad Riatbegović.

O ovom uređaju za naš portal govorio je i prof. dr. Senaid Trnavčević koji kaže :

– Ovaj uređaj ima ogromne prednosti u odnosu na ranije generacije, jer ima fantastičnu rezoluciju snimanja i snažno podupire dijagnosticiranje stanja i bolesti unutrašnjih organa. Njegove mogućnosti su fantastične! Na ekranu se odmah pokaže, primjera radi, procenat sužavanja, odnosno, začepljenja krvnog suda. Ovo je veliki trenutak za zdravstvo u nas. Imat ćemo tačnu i brzu dijagnostiku.

Ordinancija Rifatbegovic, CT, ordinacija
(Doktori Kraljevske bolnice u Melburnu sa istim ultrazvučnim uređajem – Foto: KBM)

Prateći visoke medicinske standarde u svijetu, Ordinacija ima hiruršku salu, sobu za smještaj pacijenata, potrebne instrumente a nabavljen je i najsavremeniji aparat za prečišćavanje vazduha koji ulazi u ordinaciju kao medicinski čist.

– S obzirom na najsavremeniji  ultrazvučni aparat na svijetu koji će obradovati pacijente i s obzirom na druge visoke medicinske standarde, mi ćemo dati mogućnost i da se studenti Medicinskog fakulteta u Tuzli, u okviru praktične nastave, mogu upoznati sa ovim čudom od medicinskje tehnike – kaže dr. Rifatbegović.

Ordinacija Rifatbegović posebnu zahvalnost duguje gospodinu Ismaru Arnautaliću iz sarajevske kompanije BERG d.o.o., koji je učinio ogromne napore da veoma brzo, među prvima u svijetu, Tuzla dobije  najsavremeniji ultrazvučni uređaj. (Ekrem AVDIĆ)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Za dobar rad srca mozete uzeti Arjunu,mislim da imate kupiti na Slatini kod Sestice,uz to nikake sikiracije,jok przena hrana,setnja obavezna ,sto vise van grada,I za mjesec dana imacete dobar pritisak I zdravo srce I to besplatno.

    • vala baš Mirsade – u Zijinoj ordinaciji ćeš potrošit i zadnju forintu, a pitanje šta ćeš za to dobiti. Ni jedna privatna nije otvorena radi naroda nego da dokturi mlate pare

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *