Otvorena izložba slika Mensura Porovića “Moja priča”

0
119

U Galeriji BKC Tuzla, svečano je otvorena izložba slika Mensura Porovića “Moja priča” .

Izložba donosi presjek nekoliko posljednjih ciklusa rada ovog autora: “Dođi”, ”Tragom sebe”, “Tragom sna”, “Dio sna” i čini je oko 50 radova. Autor je koristio tehnike ulje, akril, crtež.

Kritički osvrt na izložbu, napravila je Amra Patković, profesorica u Srednjoj školi primjenjenih umjetnosti u Sarajevu, a Sam čin otvaranja, bio je povkeren Mireli Ibrahimović – Mehanović, direktorici BKC-a Tuzla.

Ovom prilikom, obratio se i sam autor, koji se između ostalog zahvalio posjetiocima, kojih je uistinu bilo u malom broju.

To se ne može se opravdati situacijom koja vlada u gradu zbog korone, jer su kafići i ulice i danas bili puni. Jedino se može reći, da su građani birali otvoren prostor da provedu današnji dan. U svakom slučaju, izložba ostaje otvorena do 20. novembra i ima još vremena da se pogleda..

Inače, Mensur Porović je do sada je priredio 18 samostalnih izložbi i učesnik je velikog broja kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež.(dz,tl, Foto Darko Zabuš)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here