Otvoren književni natječaj “Istinom do pomirbe” za 2022. godinu

Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH raspisalo je književni natječaj Istinom do pomirbe u povodu Europskoga dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Njegovanjem kulture sjećanja i poštujući europske konvencije o osuđivanju totalitarnih režima, s naglaskom na komunizam, koji je na ovim prostorima ostavio najviše žrtava, naročito među civilnim pučanstvom, u mjesecu kolovozu održat će se književna večer na obali rijeke Neretve, spomen mjestu stradanja brojnih žrtava koje su mučki likvidirane od veljače 1945. i tijekom 1946.

Tim povodom dodijelit će se nagrade najuspješnijim radovima pristiglim na natječaj, a u razmatranje će se uzeti svi pristigli radovi od 10. lipnja do 10. srpnja 2022. godine. Stručno povjerenstvo čine književnici Miljenko Stojić i Anita Martinac, te povjesničar Hrvoje Mandić, a prema procjeni odlučit će o broju nagrađenih radova, te uputiti pozive za sudjelovanje u programu. Nagrade i pakete osigurat će SHSK a uručit će se na dan programa.

Pjesme, priče, novele, crtice, igrokazi, putopisi ili eseji mogu se slati na adresu elektroničke pošte udrugashsk@gmail.com s naznakom ‘za natječaj Istinom do pomirbe’. Uz rad, potrebno je poslati ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu, broj mobitela, e-mail adresu i kratki životopis. Prednost imaju do sada neobjavljeni radovi, saopćeno je iz Udruge.

U Mostaru, 8. lipnja 2022.

Predsjednica SHSK Anita Martinac

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *