Otvoren 9. malonogometni turnir “Par Selo Cup” (Foto)

Na ovogodišnjem 9. malonogometnom turniru "Par Selo Cup" učestvuju 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana

0
164
par selo cup
Na otvaranju turnira nastupio je FA "Panonija" iz Tuzle (Foto: NT)

U Par Selu kod Tuzle proteklog vikenda počeo je 9. malonogometni turnir “Par Selo Cup” na kojem učestvuju brojne ekipe iz BiH. Turnir je otvoren nastupom poznatog Folklornog ansambla „Panonija“ iz Tuzle.

Na ovogodišnjem turniru učestvuju 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana.

„Imamo ekipa koje se tu vrte godinama, ali i one koje dolaze sa strane pa smo njima omogućili grupno igranje za jednu večer. Imamo pet takvih ekipa iz Olova, Bijeljine itd.“- pojasnio je Dragan Grgić iz Udruge mladih „Par Selo-Dubrave“ koja je organizator turnira.

Podsjetio je da je nagradni fond turnira 7.000 KM, a prvoplasirana ekipa osvaja 5.000 KM.
Svake godine na turniru igra i ekipa domaćina pa je tako i ove godine prva izašla na teren.

Već četiri godine za domaću ekipu nastupa Amar Hasić.

„Drago mi je što sam se odazvao pozivu i što sam tu. Očekivanja su pozitivna. Volio bih zbog naroda da igramo što bolje. Ovaj turnir je jedan od boljih u regiji. Svaka utakmica će biti teška”, kazao je Hasić.

Svakako su zanimljive i ekipe veterana, a za domaćina nastupa Radan Divković koji je rodom iz Par Sela i emotivno je vezan za turnir.

„Meni je posebno drago da se publika vratila. Prošle godine zbog korone nije bilo turnira. Radi se o turniru visokog nivoa. Kada su u pitanju veterani, tu su istaknuta sportska lica koja nastupaju u bilo kojoj ekipi. Na ovom turniru su nastupali ljudi koji su bili prvaci u bivšoj državi”, priča Divković.

Osim zabavanog programa i bogate ugostiteljske ponude koja promoviše domaće proizvode, turnir ima poseban značaj za mještane, ali i ljude koji su napustili svoju domovinu.

„Ovaj turnir okupi mnoge ljude koji su otišli u dijasporu. Oni svoje godišnje odmore planiraju naspram turnira. Par Selo zaživi ovih dana. Epidemiološka situacija je bolja, ali pozivamo sve koji dođu da poštuju mjere”, poručili su organizatori.

Isto tako ističu da su razočarani činjenicom da Grad Tuzla ove godine nije podržao ovaj događaj. Ipak, Udruga nije odustala već je organizovala ovaj zanimljivi događaj uz podršku pojedinaca , privrednika, mještane te dijaspore i svih iskrenih prijatelja turnira.

Inače, finale turnira bit će 7. augusta kada će se znati ime pobjednika i osvajača vrijedne nagrade. Do tada, organizatori pozivaju svoje sugrađane da dođu i uživaju 15 dana u brojnim sadržajima, a posebno u kvalitetnom malom fudbalu i druženju, jer u Par Selo su svi dobrodošli. (Nataša TADIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here