Otkrivena opojna droga i oružje na području općine Grude

0
88
droga oruzje granicna policija grude
Otkrivena opojna droga i oružje na području općine Grude (Foto: GP BiH)

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica, jučer su na području općine Grude, uspješno su realizirali Operativnu akciju “Marihuana”, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“Organiziranom akcijom pripadnika Jedinice granične policije Gorica, otkriven je zasad marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, i ‘Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija’, o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačog kantona i sudija za prethodni postupak Suda ZHK, koji su naredili da se obavi pretres”, navodi se iz ove instiuticije.

Foto: GP BiH

Tokom pretresa, otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, 7 kg suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 automatske puške, 2 karabina, 2 pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a pripadnici Jedinice granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama, čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH.

U toku su daljnje aktivnosti u vezi s navedenim predmetom. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here