Otkazano obilježavanje Dana policije Tuzlanskog kantona

Dan policije TK obilježava se od 22. maja 1997. godine kada je obilježavanje ovog dana proglasila Skupštine tadašnjeg Tuzlansko – podrinjskog kantona
iz uprave policije mup-a tk obavjestili su da je odgodjeno obiljezavanje policije tk zbog nemilog dogadjaja koji je potresao tuzlu
Svečanost povodom Dana policije TK trebala je biti upriličena sutra u Lukavcu (Foto: Arhiva/TL)

Obilježavanje Dana policije Tuzlanskog kantona 22. maja otkazano je zbog nemilog događaja, ubistva i samoubistva u Tuzli 19/20. maja, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

“Obavještavamo Vas da se, zbog nemilog događaja koji se dogodio 19/20.05.2024. godine u Tuzli, otkazuje svečano obilježavanje 22. maja Dana policije MUP TK-a, koje je trebalo biti održano u Lukavcu.”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Nakon što su u naselju Stupine jučer pronađena tri beživotna tijela, žene (34 godine) i njeno dvoje djece, starosti od 9 i 2 godine iz Tužilaštva TK je i zvanično potvrđeno da se radi o ubistvu. Riječ je o supruzi i dvoje djece muškarca koji je u nedjelju počinio samoubistvo.

Istaknuto je da se radi na rasvjetljavanju okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Dan policije TK obilježava se od 22. maja 1997. godine kada je obilježavanje ovog dana proglasila Skupštine tadašnjeg Tuzlansko – podrinjskog kantona. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *