Otkazana skupština, nema neophodnih odluka za početak takmičenja: Laku noć, ABA ligo!

Skupština ABA lige, koja je trebalo da bude održana u petak u 10 sati, odložena je u četvrtak kasno navečer, prenosi Sport Klub.

Otkazana skupština, nema neophodnih odluka za početak takmičenja: Laku noć, ABA ligo

Domagoj Čavlović, direktor Cibone i prošle sezone predsjednik ABA lige, uslijed svih problema koji su nastali u proteklom periodu, sazvao je nakon razgovora sa klubovima Skupštinu ABA lige za petak.

Ocijenjeno je na osnovu svega što se dešavalo da je u pitanju „dan D“ za regionalno takmičenje, ali od Skupštine neće biti ništa, jer je Čavlović uputio dopis svim klubovima u kojem naglašava da održavanje novog sastanka i Skupštine nema smisla, jer nema najava niti konsenzusa za donošenje odluka neophodnih da takmičenje počne.

Dopis koji je Domagoj Čavlović proslijedio klubovima, prenosimo u cjelini:

„Poštovani svi, u najboljoj namjeri i uz puno razgovora sa pojedinim klubovima koji su me uveravali da sazivanje Skuštine ima smisla, to sam uz odobravanje svih i napravio uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vredi ukoliko se svi slažu sa sazivanjem.

Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucjenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo. Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cijenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština kao ni što osadašnji sastanci nisu urodili plodom. Zbog svega navedenog, smatram da sutrašnja Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga“, navodi se u dopisu koji je proslijedio Čavlović prethodne sezone predsjednik ABA lige, koji je uložio maksimum napora da se takmičenje nastavi.

Šta će se dešavati u periodu koji slijedi, da li će ABA liga početi ili neće, ostaje da se vidi.

Ranije danas Partizan je saopštio da je na vanrednoj sednici Upravnog odbora usvojio stavove koje će predsjednik Ostoja Mijailović zastupati na Skupštini ABA lige. (SK, sc)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *