Oteo muškarca, držao ga u vikendici i tražio otkupninu!

Ovo nije jedini put da je Radinković bio u sukobu sa zakonom. Bio je u bjekstvu četiri godine, a uhapšen je u junu 2018. godine u Briselu po potjernici koju je za njim raspisao Interpol.

Nenad Radinković iz Banja Luke uhapšen je nakon što je oteo muškarca, držao ga u vikendici i tražio otkupninu od njegovog brata.

On je, kako saznaju Nezavisne, i uspio dobiti nešto novca.

Radinković je, kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS, danas predat u nadležnost tužilaštva.

Podsjetimo, Radinković je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjoj Luci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović. On je za ovu nesreću i osuđen, ali roditelji nastradalog mladića nikada nisu prihvatili da je on vozio automobil te kobne noći.

Ovo nije jedini put da je Radinković bio u sukobu sa zakonom.

Bio je u bjekstvu četiri godine, a uhapšen je u junu 2018. godine u Briselu po potjernici koju je za njim raspisao Interpol.

Također, u međuvremenu je osuđen i na osam godina zatvora u Francuskoj zbog trgovine oružjem. U toj državi je zbog krijumčarenja oružja uhapšen 2013. godine.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *