Osumnjičeni za ubistvo migranta u Bihaću predani tužilaštvu USK

0
86
policija pucnjava ranjena osoba novi grad sarajevo
Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja (Foto: Ilustracija)

Policija Kantona Sarajevo jučer je uhapsila trojicu državljana Afganistana, koji su osumnjičeni za ubistvo mladog Pakistanca u središtu Bihaća.

– Trojica državljana Afaganistana pronađeni su u jednoj porodičnoj kući, u općini Stari Grad Sarajevo. Pretresom objekta, u njemu su pronađena dva pištolja, pet metaka, prstenje, narukvica i sat za koje su sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela – izjavio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Osumnjičene osobe su odmah i predane policijskim službenicima u Unsko-sanskom kantonu i nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

– Istražitelji Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona ispitali su osumnjičenike, te ih uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predali na dalje postupanje nadležnom tužiocu. Pretpostavljamo da će im biti određena mjera zadržavanja, s ciljem adekvatne istrage u ovom predmetu – rekao je glasnogovornik Policije USK Adnan Beganović.

Državljani Afganistana sumnjiče se za više krivičnih djela na području Bihaća, prvenstveno ubistva i ubistva u pokušaju, ali i razbojništva, te nanošenje lakših povreda.

Inače, migrant koji je hospitaliziran zbog teških tjelesnih povreda nanesenih vatrenim oružjem, trenutno je van životne opasnosti. (Vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here