Zatražen pritvor za Matkovića i ostale zbog šverca narkotika i pripreme ubistva

0
203
tuzilastvo bih podignuta optuznica mile stojanovic ratni zlocin logor rajlovac
Tužilaštvo BiH (Foto: Arhiva)

Nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svih pet osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji SIPA-e i partnerskih policijskih agencija, na području Trebinja i okoline.

Kako je saopćilo Tužilaštvo BiH, mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

– Osumnjičeni se terete za organizovani kriminal, povezan sa krijumčarenjem velikih količina opojnih droga, pranjem novca, pripremanjem krivičnog djela povezanog sa ubistvom, kao i druga krivična djela, počinjena na području Bosne i Hercegovine i inostranstva, uključujući i prekookeanske zemlje – navodi se u saopćenju.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.

Kako su ranije objavili mediji, SIPA je prije dva dana u Trebinju uhapsila Milana Matkovića, jednog od najtraženijih narko dilera sa Balkana, kao i još četiri osobe.

Matković je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a njegove poruke su pronađene u aplikacijama Sky i Anom.

Navodno su kriptovane poruke policijskim agencijama u svijetu potvrdile ranije sumnje da je Matković jedan od najvećih narko bosova na Balkanu.

Srbijanski mediji su, pozivajući se na svoje policijske izvore, objavljivali da je Matković preuzeo poslove Darka Šarića. (TŽ – TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here