Osuđena dvojica muškaraca koji su silovali 14-godišnjakinju

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti sredinom maja 2021. godine, kada se tada maloljetnici djevojčicu zatočili i silovali

Dvojica dvadesetogodišnjaka nepravomoćno su osuđena za spolnu zloupotrebu djeteta mlađeg od 15 godina

osudjena dvojica muskaraca silovali cetrnaestogodisnjakinju u splitu
Foto: Ilustracija

Sudili su im po Zakonu o sudovima za mladež, jedan je za silovanje osuđen na godinu i po maloljetničkog zatvora, a drugi za bludne radnje na pridržavanje izricanja kazne maloljetničkog zatvora, odnosno uslovnu kaznu.

Obojica su osuđena i za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. Sankcije u ovakvim postupcima predlaže socijalni pedagog, a svoje mišljenje daje i tužitelj, piše Dalmatinski portal.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti sredinom maja 2021. godine. Djevojčicu su okrivljenici pozvali na krov nebodera, jedan joj je prijetio da će je udariti i baciti u grmlje. Gurnuo ju je u lift, u kojem se nalazio drugi okrivljenik.

Popeli su se na krov, jedan je zaključao vrata i tako onemogućio žrtvi da pobjegne. Oštećenoj su prijetili da će joj zavezati kabelom ruke i noge i baciti je niz zgradu. Dirali su je po intimnim dijelovima tijela.

Jedan okrivljenik je napustio krov i zaključao vrata. Žrtva je ostala nasamo s drugim okrivljenikom koji ju je ljubio po vratu i ustima te pritiskao tijelom. Otkopčao joj je hlače i držeći rukom za vrat silovao.

Sat vremena kasnije na krovu nebodera pojavio se brat oštećene i spasio je iz zatočeništva. Okrivljenicima su izrečene i odgojne mjere, moraju se uključiti u psihosocijalni tretman i ne smiju uznemiravati žrtvu, prenosi Index. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *