OŠTRIJE MJERE: U Podgorici nošenje maski obavezno za sve starije od sedam godina

U Podgorici, gradu u kojem živi trećina ukupnog stanovištva Crne Gore, od petka ujutro za sve stanovnike starije od sedam godina obavezno je nošenje zaštitnih maski u otvorenim i u zatvorenim prostorima.

U Podgorici je registrirano 619 zaraženih virusom Covid-19, dok su u cijeloj Crnoj Gori trenutno inficirane 1.582 osobe.

Kako su priopćile crnogorske zdrastvene vlasti, nove mjere za Podgoricu predviđaju da je na otvorenim javnim mjestima moguće okupljanje do 40 osoba, a u zatvorenim do 20. Također, postrožene su i mjere za ugostiteljstvo pa će za stolom u ugostiteljskom objektu moći sjediti najviše dva gosta, a maksimalno četiri na terasi. Okupljanje za šankom nije dozvoljeno. Broj osoba koje mogu istovremeno boraviti u teretanama i fitnes centrima ograničen je na 20.

Potpuno zatvaranje Podgorice posljednja je opcija, koja će se primjeniti ako se stanovnici tog grada s više od 200 tisuća stanovnika ne budu pridržavali usvojenih mejra.

Crnogorski građani od početka pandemije uplatili su u dobrotvorne svrhe skoro 12 tisuća eura kazni zbog nenošenja ili nepravilnog nošenja maski.

Također, crnogorska vlada preporučila je svim vjerskim zajednicama da se na cijelom teritoriju Crne Gore vjerski obredi obavljaju bez prisustva građana unutar vjerskih objekata.

U Crnoj Gori trenutno se bilježi 251 slučaj bolesti na 100 tisuća stanovnika, što čini tu zemlju vodeću u regiji po broju oboljelih po stanovniku. (H, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *