Osmogodišnji dječak iz Iraka teško ranjen tokom obračuna migranata

0
138

Do pucnjava je najvjerovatnije došlo kada su se sukobile dvije grupe migranata, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-Sansog Kantona Ale Šiljedić.

Dječak (2013.) je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi i ljekari u Velikoj Kladuši se još uvijek bore za njegov život.

Najvjerovatnije je pogođen iz pištolja.

Glasnogovornik Šljdedić je potvrdio da je dječak, koji je šetao sa ocem u trenutku incidenta, po svemu sudeći, slučajna žrtva obračuna dvije spomenute migrantske grupe. Slični sukobi dešavali su se i ranije, ali bez upotrebe vatrenog oružja.

“Zabrinjavajuće je što je korišteno vatreno oružje. To je sada novina. Metak nije bio namijenjen dječaku, ali se, nažalost, zatekao na navedenom mjestu, te je ranjen. Najvjerovanije je, dakle, kolateralna žrtva spomenute pucnjave”, kazao je Šiljdedić.

Sve navedene informacije su, naravno, zasad preliminarne.

Policija istražuje sve okolnosti slučaja. Istražitelji saslušavaju svjedoke, domaće građane, ali i strane državljane, migrante, koji bi trebali pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio Krajinu.

“Nakon incidenta vinovnici su se razbježali, te zasad nemamo odgovorne za ranjavanje djeteta. Sve okolnosti se provjeravaju”, kazao je Šiljdedić.

MUP USK intenzivno traga za počiniteljima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here