Osmišljena koncertna arena koja poštuje sva pravila fizičke distance

Koncerti na koje smo navikli i masovna okupljanja zabranjena su širom svijeta ovog ljeta zbog pandemije, međutim na trkačkoj stazi Newcastle Racecourse u Engleskoj osmišljeno je kako da koriguju arenu, a da odgovara pravilima fizičke distance.

Ovo trkalište inače tokom ljeta ugošćava muzičke zvijezde i organizuju se brojni koncerti. Virgin Money Unity arena će ovdje biti postavljena i otvorena od augusta do sredine septembra.

Izmijenjena je tako da ispred bine postoji 500 pojedinačnih platformi za gledanje, udaljene su po dva metra, a ukupno može stati 2.500 posjetilaca, piše The Guardian.

Arenu su osmislili SSD Concerts promocijska kompanija koja organizuje nekoliko festivala u Newcastleu.

“Ne možemo biti bez muzike sve ovo vrijeme, zbog toga je naša jedina misao bila kako da vratimo muziku britanskoj javnosti, ali na siguran i odgovoran način”, rekao je generalni direktor SSD Concerts Steve Davis.

Prva imena koja će nastupati u ovoj areni bi trebalo da budu poznata 7. jula.

Ova inicijativa dolazi u periodu kada se koncertna muzička industrija suočava sa gubicima zbog pandemije koronavirusa i rizika koji masovna okupljanja donose.

Čak su i velike zvijezde poput Paul McCartneyja, Eda Sheerana, Duae Lipae, Rolling Stonesa pisali sekretaru za kulturu da učini nešto kako bi država podržala muzički sektor. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *