Osiguran TV prijenos: Evo gdje možete gledati nastupe Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu

1
153
svjetsko prvenstvo plivanje ucesce lana pudar direktni prijenosi ftv
Utrke Lane Pudar na SP u Australiji prenosit će FTVa (Foto: Facebook)

Svjetsko prvenstvo u plivanju u 25-metarskim bazenima održat će se od 13. do 18. decembra u australskom Melbourneu, a na prvenstvu će sudjelovati i bh. plivačica Lana Pudar.

Poslije vrlo uspješne takmičarske godine za Lanu u kojoj se okitila velikim brojem medalja na najvećim takmičenjima u svijetu, od čega se posebno ističe titula evropske prvakinje u seniorskoj konkurenciji u disciplini 200m delfin, ovo prvenstvo će za nju svakako biti najveći ispit do kraja godine.

Dobra vijest za ljubitelje plivanja, ali i sve Lanine fanove u našoj zemlji i šire, je ta da će u direktnom TV prijenosu moći pratiti nastup naše sjajne plivačice.

Federalna televizija će u saradnji sa kompanijom BH Telecom emitirati utrke SP-a.

Ovo je prvi put da se ovaj prestižni plivački događaj održava u ovom australskom gradu, u “Melbourne Sports and Aquatic” centru, rađenom po najsavremenijim standardima, prenosi Federalna.ba.

Grad na obali Albert park jezera tih šest dana postat će dom za 1.000 sportista iz 180 zemalja, koji će biti zaslužni za svjetsku plivačku atrakciju.

Bosnu i Hercegovinu će osim Lane predstavljati i Iman Avdić i Adi Mešetović.

– Kao što je poznato, u posljednjem periodu plivanje je najtrofejniji bh. sport, naravno najviše zahvaljujući sjajnoj Lani Pudar koja će ove godine ponijeti laskavu titulu najbolje sportistkinje BiH. Upravo u našem programu gledatelji FTV-e moći će pratiti nove Lanine, kao nastupe naših plivača Iman Avdić i Adija Mešetovića, na predstojećoj završnici najboljih plivača na svijetu u 25-metarskim bazenima – kaže Muhamed Bikić, urednik Redakcijskog odsjeka za vijesti iz sporta u Odjelu za TV program RTVFBiH. (tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here