Osiguran čarter let za Viljnus: Zmajevi sutra ujutro ipak lete u Litvaniju

Pojavila informacija da će košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak putovati u Litvaniju, gdje sutra treba da odigra meč 4. kola kvalifikacija za SP.

Sada je iz KSBiH to i zvanično potvrđeno, pošto je izdato saopštenje za javnost.

“Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra ujutro ipak će otputovati u Vilnius, na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Litvanije.

Prvobitno je planirano da naš nacionalni tim ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, ali nakon što su Košarkaški savez Litvanije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dali garancije da će Zmajevi biti potpuno sigurni u Vilniusu, odluka je promijenjena.

Košarkaški savez BiH osigurao je čarter let kojim bi naša reprezentacija trebala otputovati u glavni litvanski grad”, saopćeno je iz KSBiH.

Podsjetimo, KSBiH je prethodno jučer bio odlučio da zbog sigurnosne situacije i rata u Ukrajini ne putuje u Litvaniju, tražili su odgodu utakmice od strane FIBA, ali krovna svjetska košarkaška organizacija nije izašla u susret bh. kući košarke.

Utakmica četvrtog kola kvalifikacija za SP između Litvanije i BiH igra se sutra, s početkom u 18.30 sati. (sc)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *