Oscar traži dom, pas koji je jako vezan za ljude i nije agresivan

Na društvenoj mreži Facebook objavljen je apel i poziv svima koji imaju tu mogućnost da udome velikog psa Oscara.

Naime, volonteri Udruženja “Nirina” koje upravlja tuzlanskim azilom za pse žele za Oscara pronaći dom pun ljubavi i pažnje jer on to zaista i zaslužuje.

“Godinama pokušavamo da pronađemo dom za ovog nježnog medvjedića. Oscar je veliki pas koji je jako vezan za ljude i nije agresivan. Nije svjestan svoje veličine, pa će često pokušati da vam legne u krilo. Život u azilu sa 300 drugih pasa više nije za njega i hitno nam je potrebna pomoć” – navodi u objavi Vana Mujčinović i dodaje:

“Potreban mu je mir i novi dom. On je po prirodi miran pas i kada smo s njim u javnosti, on samo leži dok ne idemo dalje. Pas je vakcinisan i ima sve papire za putovanje izvan BiH ukoliko njegovi budući vlasnici žive izvan naših granica” – navodi Mujčinović.

Vjerujemo da postoji neko ko će se zaljubiti u njega i da ovaj predivni pas ipak neće provesti svoj cijeli život u azilu gdje se nalazi trenutno.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica možete kontaktirati Vanu Mujčinović putem njenog FB profila ili se možete obratiti Udruženju Nirina. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *