Osamnaesti TKT Fest pod motom ‘Punoljetstvo na margini’

Ovogodišnji TKT Fest koji je tradicionalno započinjao na Svjetski dan teatra 27. marta, zbog pojave virusa Covid 19, doživio je nekoliko preinaka te ostao u kontaktu sa svojom cijenjenom publikom online umjetničkim programom dokumentarističkog karaktera.

Osamnaesti TKT Fest – dani akademskog teatra 2020. realizira se pod motom “Punoljetstvo na margini” i trajati će od 28. novembra do 2. decembra 2020. godine. Teatar će publici ponuditi pet pomno odabranih predstava, koje tematikom zadiru u dubinu preispitivanja čovjeka i traženja njegovog osobnog identiteta.

Posebnost ovog festivala ogleda se u promociji monografije posvećene 40. obljetnici umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića.

Predstave će se realizirati na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 19.30 sati uz provođenje svih epidemioloških mjera. Ove godine ulaz na predstave je besplatan, a ulaznice unaprijed rezervisane.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji, a i u državi BiH održava, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente akademija iz BiH i ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.

U subotu, 28. novembra u 19.30 sati, na otvaranju će biti promovisana monografija Vlado Kerošević, a zatim je na programu predstava “Šta se bijeli u gori zelenoj”, autora Sadika Kahrimanovića u izvođenju Koprodukciji Teatara kabare, Studentske scene ADU i Art centra Ankata iz Tuzle.

Od 29. novembra do 2. decembra na repertoaru su predstave “Jedna od sestara” autora Kordelija Paladina u režiji Roberta Raponje (29. novembra), zatim predstava “Šta ćemo sad” autora Branka Đurića u režiji Erola Kadić (30. novembra), Ispitna predstava “Ženidba” autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Damira Altumbabića (1. decebra), te predstava “Pluća” autora Duncan Macmillana u režiji Aide Bukvić (2. decembra), saopćeno je iz Teatra kabare Tuzla.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *