Osamnaesti TKT Fest pod motom ‘Punoljetstvo na margini’

0
833

Ovogodišnji TKT Fest koji je tradicionalno započinjao na Svjetski dan teatra 27. marta, zbog pojave virusa Covid 19, doživio je nekoliko preinaka te ostao u kontaktu sa svojom cijenjenom publikom online umjetničkim programom dokumentarističkog karaktera.

Osamnaesti TKT Fest – dani akademskog teatra 2020. realizira se pod motom “Punoljetstvo na margini” i trajati će od 28. novembra do 2. decembra 2020. godine. Teatar će publici ponuditi pet pomno odabranih predstava, koje tematikom zadiru u dubinu preispitivanja čovjeka i traženja njegovog osobnog identiteta.

Posebnost ovog festivala ogleda se u promociji monografije posvećene 40. obljetnici umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića.

Predstave će se realizirati na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 19.30 sati uz provođenje svih epidemioloških mjera. Ove godine ulaz na predstave je besplatan, a ulaznice unaprijed rezervisane.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji, a i u državi BiH održava, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente akademija iz BiH i ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.

U subotu, 28. novembra u 19.30 sati, na otvaranju će biti promovisana monografija Vlado Kerošević, a zatim je na programu predstava “Šta se bijeli u gori zelenoj”, autora Sadika Kahrimanovića u izvođenju Koprodukciji Teatara kabare, Studentske scene ADU i Art centra Ankata iz Tuzle.

Od 29. novembra do 2. decembra na repertoaru su predstave “Jedna od sestara” autora Kordelija Paladina u režiji Roberta Raponje (29. novembra), zatim predstava “Šta ćemo sad” autora Branka Đurića u režiji Erola Kadić (30. novembra), Ispitna predstava “Ženidba” autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Damira Altumbabića (1. decebra), te predstava “Pluća” autora Duncan Macmillana u režiji Aide Bukvić (2. decembra), saopćeno je iz Teatra kabare Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here