Osam osoba uhapšeno na graničnim prelazima BiH

Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 17. septembra 2022., godine, uhapsili su osobu inicijala T.G. (1985.), državljanina Republike Turske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Pariz raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa seksualnim napadima. Kontroliran je na letu iz Istanbula i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dan ranije, 16. septembra 2022., službenici ove jedinice su na letu iz Frankfurta lišili slobode E.S. (1978.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin Bosne i Hercegovine je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su na letu iz Frankfurta, 14. septembra 2022., lišili slobode N.T. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška, 16. septembra 2022. uhapsili su dvojicu državljana BiH prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Za I.A. (1986.) je utvrđeno da su za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a raspisali potrage zbog ukupno osam krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. Za E.B. (1986.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 16. septembra 2022., uhapsili su osobu inicijala E.H. (1973.) jer ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *