OS BiH: Milutin Popović novi predsjednik, Fatić potpredsjednik Saveza

Funkciju direktora takmičenja OS BiH obavljat će Faruk Softić iz Breze, dok je generalnom sekretaru Adnanu Taliću iz Kaknja produžen mandat

0
400
Skupština OSBiH usvojila je bojne odluke i imenovala novo rukovodstvo (Foto: OS BiH)

U Sarajevu je održana Izborna sjednica Skupštine Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Skupštini je prisustvovalo ukupno 25 delegata.

Predstavnici Skupštine razmatrali su i usvojili Izvještaj o aktivnostima Odbojkaškog saveza BiH za period 2020/2021. godina. Usvojen je Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2020. godinu i Finansijski plan za 2021. godinu.

Po usvajanju navedenih izvještaja usvojene su odluke o razrješenju dosadašnjih članova organa i tijela OS BiH i usvojene odluke o izborima novih članova organa i tijela OS BiH.

Za predsjednika Odbojkaškog saveza BiH izabran je Milutin Popović iz Modriče, dok je za potpredsjednika Odbojkaškog saveza BiH izabran Alija Fatić iz Tuzle, koji je u minulom mandatu obnašao dužnost predsjednika Saveza.

U naredne četiri godine funkciju direktora takmičenja OS BiH obavljat će Faruk Softić iz Breze, dok je generalnom sekretaru Adnanu Taliću iz Kaknja produžen mandat, saopćeno je iz OS BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here