Opovrgnute špekulacije: Crnogorac, Omerović i Dedić ostaju u stručnom štabu Slobode

0
450

Gradimir Crnogorac ostaje šef stručnog štaba Slobode, saopćeno je iz tuzlanskog premijerligaša, čime su otklonjene špekulacije oko promjene na „kormilu“ ekipe s Tušnja.

Crnogorac: Borac kao igrač, borac kao trener (Foto: Mpt, arhiva)

Uprava kluba ovim je opovrgnula „medijske glasine“ o dolasku na klupu Slobode Abdulaha Ibrakovića što je, u stvari, više bil želja pojedinih menadžera, plasirana putem medija u javnost.

– Slobodi je nuđen veći broj trenera iz regiona i susjednih zemalja, ali je Uprava kluba dala apsolutnu podršku postojećem stručnom štabu koji će, na čelu s Crnogorcem, voditi ekipu u predstojećoj sezoni, navode iz Slobode.

Crnogorac je od početka prošle sezone četvrti trener na „kormilu“ tuzlanskog kluba, a u prošloj, nezavršenoj sezoni vodio je ekipu na tri utakmice.

Rečeno je da će mu u radu i dalje asistirati Nedim Omerović i trener golmana Mirsad Dedić.

– Obavili smo razgovor, ostalo je da riješimo još par sitnica, ali je izvjesno da ću voditi ekipu u novom prvenstvu. Uskoro ću potpisati ugovor – kazao je Crnogorac za naš portal.

Stručni štab je pokazao karakter i odlučnost. Ostvarili su dobre rezultate s obzirom da su preuzeli vođenje ekipe u najtežim momentima, objasnila je uprava kluba svoju odluku.

S obzirom na to da je ekipu napustio znatan broj iskusnih nogometaša, očekuje se da će do početka prvenstva Sloboda angažovati nekoliko novih igrača na deficitarnim pozicijama u ekipi.

Pripreme Slobode za naredno prvenstvo najavljene su za 22. jun. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here