Općinski sud Tuzla: Počelo suđenje Enveru Bijediću

3
473

Pred Općinskim sudom u Tuzli danas je počelo suđenje Enveru Bijediću, bivšem direktoru Direkcije za izgradnju Tuzla, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrđenoj 31. augusta 2020.godine.

Bijedić je optužen da je kao bivši direktor Direkcije za izgradnju počinio krivično djelo zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju – iz člana 247. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, imenovani se tereti da je u periodu od 2006. godine do 2011. godine, obavljajući poslove direktora Direkcije za izgradnju, suprotno Statutu firme, sredstva kojima je raspolagala Direkcija za izgradnju, a koja su uplaćena od strane kupaca stanova i drugih prostorija, koristio protipravno njihovoj namjeni, a suprotno ugovornim obavezama koje je imala Direkcija za izgradnju.

Zbog nenamjenskog trošenja i preusmjeravanja sredstava stambeno poslovni objekat “15 maj” u Tuzli do danas nije završen i predat kupcima na korištenje. Na današnjem suđenju pročitana je optužnica i iznesena su uvodna izlaganja, a nastavak glavnog pretresa zakazan je za 15. mart. (tz)

3 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here