Općina Konjic će nagraditi policajce koji su pronašli nasad kanabisa

Općina Konjic će policajce koji su svojim radom na terenu uspjeli pronaći nasade kanabisa novčanom nagradom u iznosu od 10.000 KM

0
240
Načelnik Ćatić i načelnik PU Konjic Subašić (Foto: Općina Konjic)

Načelnik općine Konjic Osman Ćatić posjetio je Policijsku upravu Konjic, gdje se sastao sa načelnikom Policijske uprave Konjic Mirsadom Subašićem i policijskim službenicima koji su aktivno radili na rasvjetljavanju kaznenog djela uzgoja i stavljanja u promet kanabisa.

S tim u vezi Općina Konjic ima namjeru policijske službenike koji su svojim radom na terenu uspjeli pronaći nasade kanabisa novčanom nagradom u iznosu od 10.000 KM, s ciljem stimulacije i podrške aktivnostima koje su rezultirale privođenjem počinitelja kaznenog djela, priopćeno je iz Općine Konjic.

U priopćenju se podsjeća da su službenici PS Konjic i službenici Odjeljenja krim policije PU Konjic 30. kolovoza ove godine, na temelju prikupljenih saznanja i sačinjenog plana, obavili pregled terena u mjestu Vrbići, općina Konjic, gdje je pronađena parcela na kojoj se nalazio nasad sa 14 stabljika kanabisa.

Tom prigodom uhićen je S. Č. (1965) koji je doveden u vezu s navedenim djelom. Nad njim je urađena kriminalistička obrada, a policija je došla do saznanja o još jednom nasadu na kome je pronađeno 39 stabljika kanabisa.

Zatim je izvršen pretres stana S. Č. gdje je pronađena određena količina suhog kanabisa, sjemenke te biljke i jedan puškomitraljez.

Općina Konjic pozvala je sve građane da djeluju savjesno i odgovorno, te da sva korisna saznanja, koja će rezultirati rasvjetljavanju svih oblika kaznenih djela s posebnim akcentom na teška kaznena djela protiv života, zdravlja i imovine građana, prijave mjerodavnim institucijama (Županijsko tužiteljstvo ili PU Konjic).

Ako prijava građana rezultira kaznenom odgovornošću prijavljenog, Općina Konjic će nagraditi te pojedince, a za što će se sredstva predvidjeti općinskim budžetom, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here