Omogućiti ulazak stranih državljana u BiH uz negativan PCR test

0
517
БАЊАЛУКА, 8. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Сједница Републичког штаба за ванредне ситуације.

Republički štab za vanredne situacije predlaže Savjetu ministara BiH da donese potrebne akte s ciljem omogućavanja ulaska stranih državljana u BiH, koji posjeduju negativan PCR test na korona virus, a koji nije stariji od 48 sati.

Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH, Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 54. sjednici.

Republički štab je donio i Zaključak o raspodjeli medicinske opreme-respiratora javnim zdravstvenim ustanovama – bolnicama u RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS. Riječ je o raspodjeli 60 respiratora koja će biti izvršena u skladu sa utvrđenim rasporednim nalogom, saopšteno je iz Vlade RS.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak kojim odobrava donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite analiziralo je dostavljene podatke i u skladu sa istim napravilo rasporedni nalog za raspodjelu, navodi se u saopštenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here