Omar Pršeš: Prijavio sam se da pucam “penal”, večeras je u Mostaru ludnica!

Trener Dudić je pitao ko je siguran da izvede udarac sa 11 metara. Javilo se nas 5-6, među njima i ja. Znao sam u koju ću stranu šutirati...

0
166
Što nije uspio sa Slobodom, jeste s Veležom - Omar Pršeš (Foto: Internet)

Tuzlak Omar Pršeš, bivši igrač tuzlanske Slobode, večeras je s Veležom osvojio trofej Kupa BiH. Bio je jedan od igrača koji su šutirali “penale” i pogodio je, te time dao veliki doprinos uspjehu Mostaraca.

Dugo je telefon zvonio, a nije se javljao na naš poziv. Znali smo da je u svlačionici ludnica. Buka, ne čuje se. I bila je.

No, kad je vidio poziv, javio se.

– Možete zamisliti kakva je atmosfera među igračima Veleža, odlična, bučna, vesela. Upravo ulazimo u autobus, vjerovatno će u Mostaru biti priređen doček – kaže Pršeš za TuzlaLIVE.

Dodaje da njegovi suigrači i on još nisu svjesni šta su napravili u finalu protiv Sarajeva.

– Dugo se čekao jedan ovakav trofej. Nismo još svjesni šta smo napravili za Mostar, Velež i sve te ljude koji nas prate i bodre.

Po njegovi riječima, bio je veliki pritisak pred utakmicu na mostarsku ekipu.

– Jeste, bio je veći pritisak u prvom dijelu kod nas zbog manjeg iskustva, ali drago mi je zbog ove publike što smo ih sve obradovali. Nakon Evrope gdje smo izbacili AEK, nakon toliko godina osvojili smo Kup i ovo je trofej za njih – radosno govori Pršeš.

Izveo je 11-erac u četvrtoj seriji i bio siguran. Dizdarevića je poslao desno, šutirao je poluvisoko, lijevo.

– Sam sam tražio da pucam “penal”. Trener Dudić je pitao ko je siguran da izvede udarac sa 11 metara. Javilo se nas 5-6, među njima i ja. Prije nego što sam uzeo loptu znao sam u koju ću stranu šutirati i pogodio sam zbog čega sam veoma sretan – kaže skromni Pršo, koji će drugi put zaredom igrati u Evropi

Zanimljivo da je jedno finale Kupa BiH odigrao dok je nosio dres Slobode. U sezoni 2015./2016. godine, kada je Sloboda imala sjajnu ekipu, protiv Radnika iz Bijeljine su na Tušnju odgrali 1:1, dok su u drugoj utakmici poraženi 3:0.

Sloboda je odigrala ukupno osam finala Kupa BiH, jedno prije rata sa Crvenom zvezdom (0:4, 0:2), sedam poslije rata, jedno turnirskog tipa. Od 2000. godine bila je u tri finala, a nijednom nije došla do trofeja. Samo su Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg bili u više finala od 2000. godine.

Velež ima jedan trofej u bivšoj Jugoslaviji, a sada drugi, poslije 36 godina čekanja.

– S Veležom sam igrao jedno finale, večerašnje, i osvojili smo Kup BiH. Sa Slobodom sam također igrao samo jedno finale, a to je ono protiv Radnika. I danas mi je žao, imali smo odličnu ekipu, a opet nismo uspjeli. Sada sam konačno osjetio kakav je to uspjeh i radost – zaključio je Omar Pršeš za TuzlaLIVE.ba. (Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here