Olujno nevrijeme zahvatilo Tuzlu, ponovo “proradila” Pinga (Foto)

1
1246

Olujno nevrijeme i grmljavina u Tuzli napravili su nove izlive vode na saobraćajnicama i poplave.

Kiša je jakim intenzitetom padala skoro sat vremena, a štete koje je napravila su velike. Ono što su naši čitatelji javili jeste da je vode i drveća na sve strane na cestama. Irac je sa druge strane blokiran.

U naselju Badre voda je na par mjesta potopila saobraćajnicu, pa se iz pravca Soline i ka tom naselju vozi uz dosta problema i velike kolone. Voda je prodrla i u podrumske prostorije individualnih stambenih objekata na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima.

U samom gradu na mnogim mjestima srušena su stabla, jedno i preko puta MUP-a. Kod kružnog toka na sjevernoj saobraćajnici policija promet preusmjerava na južnu saobraćajnicu, jer je “proradila” Pinga pa se pokraj Panonskih jezera ne može proći.

Pravo jezero kod Mejdana je onemogućilo promet vozila desnom trakom prema istočnom dijelu grada. Slično je i  na Sjenjaku kod bloka “A”.

Kako je i najavljeno iz Federanog hidrometeorološkog zavoda BiH, jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je veći dio naše zemlje. Poplave su zabilježene u više mjesta sjeveroistočne Bosne.

Štete koje je kiša napravila jučer još nisu zbrojene, a večerašnjom kišom nastale su nove. (TL, foto: D. Zabuš)

1 komentar

  1. Ovim se opet pokazala sva nesposobnost diktature J.I. koji šminka grad uoči izbora, a ne rješava krucijalne probleme TZ. Nadam se da će ga TZ kazniti na izborima, mada sumnjam, jer lobotomija ovog naroda je za medicinsko istraživanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here