Okončano suđenje Lukaču zbog napada na Stanivukovića: Prijeti mu dvije godine zatvora (Video)

Bivši ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Dragan Lukač, optužen za ugrožavanje sigurnosti bivšeg zastupnika Draška Stanivukukovića

0
116

Bivši ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Dragan Lukač, optužen za ugrožavanje sigurnosti bivšeg zastupnika Draška Stanivukukovića, danas se u završnoj riječi ironično zahvalio tužitelju što je odlučila da ga “nauči lijepom ponašanju”, pojasnivši kako tužilac nije bila u sali da vidi kako se oštećeni ponašao i da je sjednica trajala gotovo cijeli dan.

“Prihvatit ću i podnijeti svaku presudu, pa makar i bila protiv mene. Izdržao sam mnogo gore stvari od toga. Ali ne mogu prihvatiti da sam ga udario. Nisam ga dirnuo po vratu, usnama, nosu, već vrhom prstiju po čelu. Žao mi je što se to dogodilo u Narodnoj skupštini RS. Moja reakcija jeste bila neprimjerena, ali nije mi bila namjera da bilo koga ugrozim ili povrijedim”, rekao je optuženi Lukač.

Završnim riječima tužilaštva i odbrane u Osnovnom sudu u Banjoj Luci je završeno suđenje bivšem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču optuženom za ugrožavanja sigurnosti i nanošenja tjelesnih povreda Drašku Stanivukoviću.

Krivično djelo je izvršeno na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, 23. decembra 2019. godine.

Okružna tužiteljica Sanja Guzina smatra da je optužnica u potpunosti dokazana i zatražila je od suda da Lukača oglasi krivim i kazni u skladu sa zakonom. Za ovakvo krivično djelo moguća je kazna i do dvije godine zatvora.

“Nesporno je da se sve odigralo na način kako je to i opisano u optužnici, što potvrđuje snimak iz Narodne skupštine RS, ali i svjedočenje oštećenog Stanivukovića. Došlo je do kontakta. Optuženi je udario oštećenog i nanio mu povredu sluznice donje usne”, rekla je tužilteljica Guzina.

Pogledajte još jednom incident iz 2019. godine:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here