Oklopno vozilo u dvorištu porodice Dodik

Policijsko oklopno vozilo “Despot” parkirano je i na ulazu u porodično imanje Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša.

U ovo se uvjerila novinarska ekipa portala Srpskainfo kojoj policijski službenici nisu dozvolili da naprave nekoliko fotografija.

Ispred imanja i na putu koji vodi do posjeda Dodikovih patroliraju policajci MUP-a Republike Srpske, a fotografisanje na cijelom ovom području je zabranjeno.

-Ne možemo vam zabraniti da se krećete javnim putem, ali fotografisanje nije dozvoljeno, jer bi se time mogla ugroziti bezbjednost – rekao je novinarima policijski službenik koji nadgleda situaciju na ulazu na imanje.

Policajci legitimišu sve koji se vozilima kreću ka posjedu Dodikovih, uz uputstvo da se ne zadržavaju i ne fotografišu.

Pojačane mjere sigurnosti preduzete su jučer ujutru kada su se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot pojavila pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci.

-Negdje pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvjerljive i vjerujem im. Nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću – izjavio je Dodik.

Povodom informacija da je ugrožena sigurnost člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice, jučer su razgovarali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Tegeltija je izjavio da su u prijetnje Dodiku “uključene i neke inostrane sigurnosne agencije”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *