OKK Čelik izbačen iz Prvenstva BiH, kažnjen i novčano

0
172
okk celik izbacen prvenstvo bih neodigravanje utakmica
Osim što su izbačeni u niži rang dobili su i novčanu kaznu (Foto: OKK Čelik)

Omladinski košarkaški klub Čelik (OKK Čelik), nakon što u subotu na svom terenu protiv Posušja nije odigrao i drugu uzastopnu utakmicu Prvenstva Bosne i Hercegovine, zvanično je izbačen u niži stepen takmičenja Košarkaškog saveza BiH (KSBiH).

Ovo je odluka je komesara Takmičenja Bože Bošnjaka, koju je objavljena i u zvaničnom Biltenu KSBiH.

Čelik je kažnjen i novčano sa 3.000 KM, te zabranom nastupa u Prvenstvu BiH naredne tri godine.

Podsjetimo, Čelik je službenim rezultatom 0:20 izgubio i gostujući meč prethodnog kola, u kojem su trebali gostovati kod tuzlanske Slobode, ali tada su dobili novčanu kaznu u iznosu od 1.500 KM.

Zbog toga što nisu odigrali ni pomenuti susret 13, posljednjeg kola prvog dijela sezone u Prvenstvu BiH, meč je također registrovan službenim rezultatom 0:20 za Posušje, a odluka komesara je i da se “brišu postignuti rezultati OKK Čelik za sezonu 2021/2022”.

Čelik je, zbog finansijskih problema, u proteklih mjesec ostao bez gotovo cijelog seniorskog tima, a ove sezone ostvario je samo jednu pobjedu. Bilo je to u 5. kolu, kada su na svom terenu s 93:87 porazili sarajevsku Bosnu Royal. Sada se briše i taj rezultat.

Zeničani će, tako, nakon samo sezone i pol provedene u elitnom razredu bh. košarke, naredne sezone ponovo igrati u A1 ligi Federacije BiH. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here