Oglasio se Sladić, snijeg sve izgledniji

"Snijeg je sve izgledniji krajem mjeseca i u nižim predjelima centralne Bosne, no prije toga od Dana državnosti slijedi zatopljenje i jugo"

0
108
Snijeg sve izgledniji

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Livno -2, Gradačac, Grude i Tuzla 0, Bijeljina, Doboj, Drvar, Ivan-sedlo, Prijedor i Sokolac 1, Bugojno 2, Bihać, Sanski Most i Srebrenica 3, Banja Luka, Sarajevo i Zenica 4, Trebinje 7, Mostar i Neum 10 stupnjeva.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša devna temperatura od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 7 stupnjeva.

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, nestabilno vrijeme očekuje se i narednih dana. Kraći periodi bez padavina prognozirani su za danas i sutra, a već u petak se očekuju padavine, te od 5. do 7. decembra.

Do kraja novembra minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od 0 do 5, u Hercegovini od 4 do 9 stepeni, maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini od 12 do 17°C.

O vremenskim (neprilikama) koje su pred nama oglasio se i bh. meteorolog Nedim Sladić.

“Snijeg je sve izgledniji krajem mjeseca i u nižim predjelima centralne Bosne, no prije toga od Dana državnosti slijedi zatopljenje i jugo”, naveo je Sladić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here