Potresno: Oglasio se Nenad Periš o rezultatima o smrti sina Mateja

"Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam šta se dogodilo u 'Gotiku', ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Vjerujem tužilaštvu i svima vam hvala

0
77

Nakon što je Više javno tužilaštvo objavilo rezultate toksikoloških analiza tijela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima, njegov otac Nenad Periš dao je potresnu izjavu.

“Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam šta se dogodilo u ‘Gotiku’, ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista… Vjerujem tužilaštvu i svima vam hvala”, rekao je Nenad Periš za Telegraf.rs.

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja krivičnog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30 i 31. decembra 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. maja u rijeci Dunav, kod Ade Huje.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, ljekara specijalista sudske medicine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here