Oglasila se majka četvorki iz BiH: Sin jedva čeka da upozna svoju braću

Dječaci su dobro, još su na intezivnoj njezi i, bit će tamo još neki period, jer su radi preventivnih mjera smješteni u inkubatore
majka opisala kakav je dozivljaj dobiti cetvorke banja luka
Tročlana porodica iz Banja Luke od sada je sedmočlana (Foto: RTRS)

Veoma smo uzbuđeni, čekamo na dolazak kući, čim bebe malo ojačaju, rekla je ponosna majka četvorki i Banjalučanka Milana Petrović za RTRS.

Kazala je da je odlično prošla veoma rizična trudnoća kao i porodođaj, zahvaljujući stručnom timu ljekara.

– Dječaci su dobro, još su na intezivnoj njezi, bit će tamo još neki period. Јoš neko vrijeme će ostati u inkubatoru. Doktori su odlučili da me ne mogu pustiti, imam još jednog sina koji je veoma uzbuđen da upozna svoju braću – dodaje Petrović.

Istakla je da su svi veoma uzbuđeni, te nestrpljivi da se vrate u Banju Luku, a priliku za to će imati kada bebe ojačaju.

Od tročlane porodice, postajemo sedmočlana, rekla je Milana, te podijelila da se nada da će sve biti uredu.

Doktori iz Slovenije koji su bili na porođaju saglasni su – ovo je zaista veliko čudo.

– Čudo je i da smo uspjeli donijeti sve četiri bebe na svijet. U ovom slučaju je žena prirodno zatrudnila, vjerovatno je došlo do oplodnje jedne jajne ćelije, koja se podijelila. Ovakve trudnoće su veoma rizične, tako da ovakvu trudnoću je veoma teško dovesti do porođaja, koji u mnogo slučajeva može biti rizičan – istakla je doktorica.

Kako navodi, novorođene bebe su imale težinu sličnu onoj koja je ustanovljena na ultrazvuku.

– Ogroman tim doktora, zdravstvenih sredstava i osoblja bilo je uključeno u ovaj porod. Bebama još treba pomoć, ali mi se trudimo da što prije omogućimo da one budu sa svojom majkom. Bar još pet sedmica bi trebali da ih zadržimo ovdje – dodaju oni. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *