Otkriveni detalji napada na rukometaša kojeg su tukli do smrti

Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca, tvrde makedonski list Večer i drugi mediji.

Toth (27) je preminuo u petak u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Iako je prvbiotno zaključeno da je rukometaš RK Butela preminuo od srčanog udara, ipak je vještačenje koje je u subotu pripremljeno nakon obdukcije Tothova tijela utvrdilo nasilnu smrt, donose makedonski mediji.

Izvor je za to dobio i potvrdu od tužilaštva, dodajući da su dvije osobe već privedene, a treća je u bijegu.

Kao dokaz pribavljeni su odgovarajući video zapisi s događaja na kojem se Toth i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu.

Tijelo mladog rukometaša u obližnjem parku vidio je jedan od radnika u diskoteci te je odmah pozvao hitnu pomoć.

U Skoplju je oformljen poseban tim tamošnjeg MUP-a koji će se baviti ovim slučajem kako bi se što prije doznale prave informacije.

Prema pisanju portala Vistinomer.mk, postoji snimak na kojoj se vidi kako mladić i djevojka izlaze iz diskoteke Privilege i ulaze u taksi, a Tot ih je pratio i obraćao im se, no na snimci se ne vidi što im je rekao.

Mladić i djevojka potom izlaze iz taksija. Dečko ga je udario dvaput, nakon čega rukometaš odmah pada na tlo, a djevojka ga je još nekoliko puta udarila po glavi.

Mladi rukometaš se uopće nije micao niti je pružao otpor. Nakon što su vidjeli da je bez svijesti, njih dvoje su mu pokušali pomoći i reanimirati ga, ali nisu uspjeli, nakon čega su pobjegli, a taksi je otišao kada je izbila svađa.

Tijelo mladog rukometaša vidio je jedan od zaposlenika noćnog kluba i odmah je pozvao hitnu, piše Vistinomer.mk.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *