Oformljen radni tim za kontrolu i procjenu stanja drveća u Tuzli

Grad Tuzla je, putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, oformio radni tim koji će se baviti važnim zadatkom kontrole i procjene zdravstvenog stanja i statičke sigurnosti parkovskog i ostalog drveća na javnim površinama grada. Zadatak radnog tima je izrada stručnog nalaza i mišljenja sa prijedlogom mjera na sanaciji i uklanjanju drveća koje predstavlja opasnost za bezbjednost građana i materijalnih dobara.

Planirani poslovi će biti realizirani kontinuirano u narednom periodu, na određenim lokalitetima i u skladu s dinamikom koju je utvrdila Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Također, u planiranju i izvođenju ovih aktivnosti, Služba će sarađivati s JKP “Komunalac” d.o.o. Tuzla, kojem su povjereni poslovi redovnog održavanja javnih zelenih površina i zasada na njima.

Aktivnosti će se odvijati u skladu s najvišim standardima struke, a stručni nalazi i mišljenja će biti sačinjeni na temelju detaljnih analiza kako bi se osiguralo potpuno razumijevanje situacije i pravilno planiranje budućih koraka. Na ovaj način se želi osigurati da parkovske površine budu sigurno mjesto za sve posjetioce, kako za odrasle, tako i za najmlađe sugrađane, što će doprinijeti da grad Tuzla bude još ljepše i ugodnije mjesto za život.

Podijeli

3 0 komentara

  1. Raduje me da su odgovorni ovo uradili temeljem stručnih sugestija i koristeći ključne stručne riječi iznesene u mojoj kolumni na ovom portalu objavljene 18. 05. 2023. “Ranjivost i duhovnost parkova”.

  2. Hvala Bogu da se neko sjetio i ovoga. Da se stane ukraj rezanju stabala zarad izgradnje kojekakvoih objekata, a svaki list drveta je filter zraka

  3. U radnu grupu treba obavezno uključiti gospodina Miju Frankovića, predanog borca za zastitu okolisa i stručnjaka koji o rezidbi i uzgoju drvne mase zna više nego bilo ko u kantonu. Neka je penzioner, on je dragocjen čovjek u svakom gradu koji drzi do sebe i zelenila

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *