Održana Skupština FK Sloboda, Aleksandar Jović predsjednik

U srijedu je u Tuzli održana sjednica Skupštine FK Sloboda, saznaje portal Sportske.

Skupština se organizirala pod velom tajne. Iz kluba putem kanala komuniciranja nije niti najavljena, ali ni objavljena informacija o njenom održavanju. Iz tog razloga, nisu poznati ni kriteriji prema kojem je neko postao član Skupštine?!

Nova Skupština broji 31 člana, ali javnosti za sada nisu poznata nova imena. Sportske saznaju kako je za predsjednika izabran Aleksandar Jović iz Udruženja UG Prijatelji Sloboda, a veliki broj članova ovog udruženja prema informacijama istog izvora nalazi se u ovom klupskom tijelu.

Upravo su iz ovog udruženja bili najglasniji protivnik povratka Azmira Husića u klub.

Proteklih mjeseci u Tuzli se vodila rasprava oko funkcionisanja kluba, odnosno načina djelovanja njene Skupštine, jer je svega nekoliko pojedinaca odlučivalo o svemu, pa je Sloboda izmjenom klupskog statuta bila doslovno privatni klub.

U javnosti se stvorila priča kako Slobodu treba vratiti građanima, a vrijeme će pokazati da li je ona zaista i vraćena, navodi izvor.

Za očekivati je da će, u skladu s najavljenom transparentnošću, biti objavljeno ko su novi članovi Skupštine i ko čini rukovodstvo ovog tijela.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *