Održan šesti ‘Ćevap fest’, došli gosti s područja cijele bivše Jugoslavije

Kuštrinović kaže i da je odmakao proces brendiranja banjalučkog ćevapa spravljenog isključivo od junećeg mesa, s nešto ovčetine.
Turizam, banja luka, cevap fest
Ćevap fest je okupio učesnike i goste s područja bivše Jugoslavije, tvrde organizatori (Foto: Ćevap fest)
„Ćevap fest“, šesta po redu manifestacija promocije banjalučkog ćevapa kao najpoznatijeg tamošnjeg gastro-brenda, održana je ovog vikenda u gradskom parku „Petar Kočić“.

Učesnici i gosti bili su iz cijele bivše Jugoslavije, kazao je Feni promotor festivala Nebojša Kuštrinović naglašavajući kao najbitniju karakteristiku uspješnost manifestacije u svakom smislu a nadasve druženje ljudi, jedinstvenu zabavu i ukupno pozitivnu atmosferu. Svemu je ove godine doprinijelo i lijepo vrijeme.

Kuštrinović kaže i da je odmakao proces brendiranja banjalučkog ćevapa spravljenog isključivo od junećeg mesa, s nešto ovčetine. Puna, velika porcija, sadrži šest komada ‘u pločicama’, luk i banjalučku lepinju. Čačkalice su obavezno ‘i kašika i viljuška’ konzumentu.

„Ćevap fest“ ima i takmičarski karakter, ljubitelji treba da pojedu punu porciju u što kraćem vremenu.

Festival poput ovog veoma je značajan za daljnje unaprjeđenje turističke ponude Banje Luke, a Kuštrinović kaže da je sretan što manifestacija već ima tradicionalni karakter.

I ove godine je “Ćevap fest” podržala Gradska uprava. (F)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *