Određeni domaćini za košarkaške kvalifikacione “balone” u februaru

1
460
Foto: Arhiva

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas u kojim gradovima će biti organizovani “baloni” za posljednja dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Muška reprezentacija BiH, koja je već osigurala učešće na Eurobasketu, kvalifikacije će zaključiti utakmicama protiv Grčke i Bugarske u februaru naredne godine, a za domaćina “balona” grupe H odabrana je Riga, glavni grad Latvije, još jedne reprezentacije koja se nalazi u ovoj skupini.

Ženska košarkaška reprezentacija poslije četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za EP ima skor od tri pobjede i jednog poraza. Naše Zmajice će se u februaru sastati sa Švicarskom i Estonijom, a jedna pobjeda iz ova dva meča dovoljna je za plasman na Eurobasket. Domaćin “balona” grupe C bit će ruski Orenburg.

Board FIBA Europe je također odredio preostale domaćine za evropska prvenstva 2021. godine za mlađe kategorije. Podgorica je potvrđena kao mjesto održavanja FIBA ​​U20 Evropskog prvenstva – Divizija A, mađarski Šopron će biti domaćin FIBA ​​U20 Evropskog prvenstva za žene – Divizija A, dok će se FIBA ​​U20 Evropsko prvenstvo za žene – Divizija B održati u Skoplju.

Košarkaški savez BiH će biti domaćin FIBA U16 Evropskog prvenstva za žene – Divizija B koje će se održati u Sarajevu u periodu od 5. do 14. avgusta 2021. godine. (SCsport)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here