Određen pritvor ubici Farisa Pendeka i njegovim pomagačima

Tužiteljica je navela da je nakon pucnjave Šuman pozvao pomagače, koji su mu pomogli da sakrije automobil i bude prevezen do Zenice
kantonalni sud sarajevo odredio je pritvor sumanu i pomagacima za ubistvo mladica u sarajevu
Kantonalni sud u Sarajevu (Foto: Arhiva)

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za Adema Šumana, ubicu Farisa Pendeka i njegove pomagače Elmedina Gradišića i Mersima Saljevića.

Šumanu je osumnjičen za ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, detalji s ročišta otkrivaju kako je Šuman prišao dječacima nakon čega je uslijedila provokacija, a prouzrokovala je da dječaci otvore prozor i pitaju u čemu je problem. Onda je Šuman, udario Emana, vratio se i uzeo pištolj. U namjeri da liši života Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega jer se sageo.

Tužiteljica je navela da je nakon toga Šuman pozvao pomagače, koji su mu pomogli da sakrije automobil i bude prevezen do Zenice. Na ročištu je rečeno i da je Šuman konzumirao narkotike, zbog čega je ranije osuđivan.

Adem Šuman nije imao dozvolu za nošenje oružja.

Tužiteljica Iva Kurilić je kazala da se osumnjičeni i ubijeni Pendek nisu poznavali od ranije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *