Određen jednomjesečni pritvor za četvorku iz Živinica

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Živinice stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Jasmina Hidanovića (33), Mikija Hidanovića (39), Senudina Malića (29) i Emsada Hidanovića (22) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili krivična djela otmica, teške tjelesne povrede u pokušaju i iznuda u pokušaju.

Kako je za Tuzlanski.ba potvrdio advokat Omar Radončić osumnjičenima je određena mjera jednomjesečnog pritvora.

Jasmin Hidanović je osumnjičen i da je počinio krivično djelo samovlašće, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

– Oni su osumnjičeni da su spomenuta krivična djela počinili 10. septembra ove godine. Naime, dvije oštećene osobe, E. M. i A. H., na zahtjev Jasmina Hidanovića, u vikendicu E. M. na području Živinica ostavili su Jasminovu torbu sa robom navodno vrijednom oko 3.700 KM, nakon čega je vikendica obijena i torba ukradena, a o čemu su njih dvojica obavijestili osumnjičene. Tada su oni došli na navedenu lokaciju gdje su ih oštećeni čekali te iako svjesni da im ograničavaju slobodu kretanja izvadili pištolje i repetirali ih i počeli ih udarati pištoljima i rukama u glavu i druge dijelove tijela – novode iz Tužilaštva TK.

Nakon toga su ih ugurali u automobil te prevezli do kuće Jasmina Hidanovića, gdje su im nastavili prijetiti i udarati ih te od njih tražili da im za nekoliko dana plate po 5.000 KM i ukoliko to ne učine uputili im ozbiljne prijetnje po život i tijelo njih i članova njihovih porodica i tako pokušali iznuditi i navedeni iznos vrijednosti robe iz torbe i preostalih 6.300 KM.

– Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, nakon saznanja o događajima, osumnjičene lišili slobode u večernjim satima 15. septembra. Obavljena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, nakon čega im je određena mjera jednomjesečnog pritvora. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *