Određen jednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji “Staza”

0
210
uhapseni akcija staza foca trebinje predati tuzilastvo bih odredjen pritvor
Prema rješenju Suda, pritvor osumnjičenima može trajati najduže mjesec dana (Foto: Arhiva)

Sud BiH odredio je pritvor za 11 osoba uhapšenih u akciji “Staza”, osumnjičenih za organizovani kriminal, nedozvoljen promet velike količine droge, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Pritvor je određen Miši Miljaniću, Milijanu Mijoviću, Milanu Raševiću, Vladanu Kovačeviću, Anđelku Miloševiću, Milanu Mićanoviću, Aleksi Mališu, Nemanji Prnjatu, Dušanu Mićanoviću, Rajku Grubaču i Milošu Kovačeviću.

Prema rješenju Suda, pritvor osumnjičenima može trajati najduže mjesec dana računajući od dana hapšenja, odnosno do 1. marta, ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga u odnosu na sve osumnjičene, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano.

Odbijen je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora prema osumnjičenim Tomislavu Petroviću i Miladu Jerkoviću, te su pušteni na slobodu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a u okviru akcije kodnog naziva “Staza” uhapsili su 19 osoba i oduzeli više od 400 kilograma marihuane za koju se sumnja da su pripadnici ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore u BiH.

U akciji su učestvovali i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča. (Srna)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here