Odobreno izmiještanje djevojčice Nadin Smajlović u Tursku

0
648

Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli potpisao je nalog za liječenje Nadin Smajlović van granica Bosne i Hercegovine.

Trinaestogodišnja djevojčica se i dosad liječila u Turskoj, ali u privatnom aranžmanu – jer je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) odbio da potpiše odobrenje za njeno izmještanje u inostranstvo.

Zbog odbijanja liječenja djeteta, roditelji su protiv odgovornih na sarajevskoj klinici prije pola godine podnijeli krivičnu prijavu, ali je predmet još u fazi provjera.

“Jutros smo dobili zdravstvene formulare da popunimo za Nadin. Republika Turska je poslala, pa da im pošaljemo. Mi se nadamo da bismo trebali 15. juna putovati u Tursku”, rekla je Amina Smajlović, majka Nadin.

U KCUS-u postupak Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli nisu željeli komentirati.

Zbog nepružanja medicinske pomoći protiv odgovornih na sarajevskoj klinici, roditelji su podnijeli krivičnu prijavu. Naredne sedmice će u svojstvu svjedoka dati iskaz, javlja Al Jazeera Balkans.

Podsjetimo, u decembru prošle godine ispred KCUS-a je održano niz protesta zbog odbijanja liječenja Nadin Smajlović i nepružanja pomoći ljekara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here