Odluka RS BiH: Tri sedmice bez prisustva publike, mijenja se kalendar takmičenja

0
821

Rukometni savez Bosne i Hercegovine donio je odluku da utakmice u naredne tri sedmice budu odigrane bez prisustva publike.

Povodom sprečavanja širenja korona virusa, RSBiH je donio nekoliko važnih odluka za bližu budućnost. U saopštenju se navodi sljedeće:

“U cilju zaštite i prevencije širenja korona virusa sve rukometne utakmice na teritoriji BiH narednih 21 dan igrat će se bez prisustva gledaoca.

Zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti.

Privremena izmjena Kalendara takmičenja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite.

Aktiviranje Komisije za medicinsku zaštitu, uz angažman člana Upravnog odbora Dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i okruženju, uz obavezno informisanje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera.

Praćenje situacije u koordinaciji sa EHF-om i IHF-om, analiza predviđenih aktivnosti svih reprezentativnih selekcija u pogonu. Usaglašavanje eventualnih odluka sa predstavnicima Medicinske komisije Rukometnog saveza BIH“, naveli su iz RSBiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here