Odigrana memorijalna utakmica ”Dešo u srcu”

U organizaciji Klinike za hirurgiju odigrana memorijalna utakmica u okviru 11. memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva ”Dešo u srcu”

0
396
Memorijalna utakmica u organizaciji Klinike za hirurgiju UKC-a

U organizaciji Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Sindikalnog sportskog društva UKC-a Tuzla u petak je odigrana memorijalna utakmica u okviru 11. memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva ”Dešo u srcu”.

Turnir se organizuje u znak sjećanja na prof.dr. Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala. Profesor Dešo Mešić bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini, a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini.

I pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom, da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voljeti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here