Odbojkašice Slobode danas protiv Kule Gradačac igraju za play-off

0
1239

Utakmicom Sloboda – Kula Gradačac u okviru 18. kola Premijer lige, danas se završava prvi dio prvenstva BiH za odbojkašice.

Mulahalilović. Idemo na pobjedu, a dosta nam je i bod! (Foto: Miro Petrović)

Sinoć su postignuti slijedeći susreti:

Goražde – Gacko 3:1, Inova – He na Drini 1:3, Novi Grad – Smeč 3:2, Maglić – Sok Mostar 1:3.

Ekipe Gacka i Goražda osigurale su nastup u mini ligi za prvaka, kada će se priključiti još Bimal Jedinstvo iz Brčkog i BL Voley iz Banje Luke. Peti učesnik lige bit će tuzlanska Sloboda ili HE na Drini, ovisno o rezultatu današnje utakmice u Tuzli.

NEKOMPLETNA TABELA PREMIJE LIGE:

– Sve ćemo učiniti da danas pobijedimo, mada nam za plasman u Ligu za prvaka odgovara i osvajanje jednog boda, odnosno, poraz od 2:3 – izjavila je za portal Tuzla LIVE Selma Mulahalilović, kapitenica Slobode.

Trener Armin Dervišević dodao je kako njegov tim, nakon odlične igre u prvom dijelu sezone, u nastavku nije imao ni sreće, “jer su neki setovi na razliku otišli protivnicima”.

Bilo kako, Sloboda će sama odlučivati o svojoj sudbini: pobjeda ili osvajanje jednog boda vodi je u Ligu 5 koja će se igrati po dvostrukom bod sistemu.

No, u slučaju poraza od 1:3 ili 0:3, u Ligu za prvaka će HE na Drini dok će Sloboda igrati Mini ligu s ekipama od 4. do 8. mjesta, a to su SOK Mostar, Kula Gradačac, Smeč i Novi Grad.

Ova liga igrat će se tako što će svaka ekipa prenijeti svoje bodove iz prvog dijela prvenstva, a potom će se igrati po jednostrukom bod sistemu.

Iz Premijer lige BiH ispale su ekipe Inove iz Banje Luke i Maglića iz Foče.

Susret Sloboda – Kula Gradačac igra se u maloj sali Mejdana, danas od 17 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here