Odbijena žalba: Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru

0
205

Apelaciono odjeljenje Suda Bosnu i Hercegovinu odbilo je je žalbu advokata na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu produži pritvor još za dva mjeseca, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako saznajemo preinačeno je i Rješenje o produženju pritvora i zo što se uz Tačku b koja se odnosi na moguće uništavavanje, sakrivanje i izmjenu dokaza ili tragova ili uticaja na svjedoke i saučesnike.

Pritvor se produžava za dva mjeseca i zbog Tačke d, odnosno zbog toga što bi puštanje izazvalo stvarnu prijetnju narušavanju javnog reda, stoji u preinačenom rješenju o produženju pritvora.

Podsjećamo, krajem februara Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora za Zijada Mutapa i Hasan Dupovca.

Dupovac i Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći ubistva, uhapšeni su 1. februara.

SIPA je tada pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Nakon pretresa su pripadnici SIPA-e uhapsili Hasana Dupovca, nekadašnjeg šefa Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, te Zijada Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here