Odbačena krivična prijava protiv glumca Branislava Lečića za silovanje

Glumica Danijela Štajnfeld prvo je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a nešto kasnije spomenula je Lečića

0
352
stajnfeld_glumica
Stajnfeld i Lečić: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu (Foto: Screenshot)

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, podnesenu protiv Branislava Lečića, zbog krivičnog djela silovanja, jer ne postoje dokazi da je učinjeno navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi u saopštenju, tokom predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, pišu Novosti.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji nijedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete krivične prijave.

Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donesenom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznijela tvrdnje da ju je silovao “moćnik iz filmske industrije”. Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega – inače poznati glumac Branislav Lečić.

I Lečić i Štajfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice. Lečić je negirao optužbe. (N, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here