Od UIO BiH kupio svu Nutellu

Kupovina ovoliko tegli Nutelle bi ga inače koštala najmanje 14 do 15 hiljada KM

Visočanin Rambo Huseinović kupio je svu Nutellu od Uprave za indirektno oporezivanje BiH za povoljnu cijenu od 4,5 KM po tegli, a koju kasnije može prodati u svojoj prodavnici po duplo većoj cijeni, piše ATV.

Naime, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je prodavala oko dvije hiljade tegli ovog namaza kojem bi u augustu trebao isteći rok. Na direktnu prodaju došao je Rambo Huseinović, čija ponuda od 9.175 KM je odmah prihvaćena. On sam navodi da bi ga kupovina ovoliko tegli Nutelle koštala najmanje 14 do 15 hiljada KM.

U skladište UIO u Zalužanima, Nutella je dospjela kao carinska zaplijena carinika, jer pošiljka nije imala dokumente o porijeklu, tačnije, gdje je kupljena i kako je plaćena.

Takvu robu je moguće prodavati ukoliko su okončani svi postupci u sudovima. Međutim, moguće ju je prodati iako proces nije završen, ukoliko robi ističe rok trajanja ili je riječ o lako kvarljivoj robi.

Osim Nutelle, u skladištu UIO mogu se naći automobili, bijela tehnika, automobilske gume, obuća, gazirani napici, slatkiši i slično, a sve će to jednog dana doći na red za prodaju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *