Od guščije masti, jabukovog pekmeza do suhog visočkog mesa!

Na gradskoj tuzlanskoj pijaci, danas prije podne bilo je jako malo posjetilaca. Iako je većina štandova bila pokrivena i bez prodavaca, moglo se kupiti sve.

A da li su cijene pristupačne? Kako za koga. Na kraju, prosudite sami!

Ono što se svakako izdvaja i što ne možete naći u drugim prodavnicama, sem na pijaci, jesu domaća jaja, koja ste mogli kupiti pet za jednu KM. A prodavci iz okoline Tuzle, Teočaka, Živinica, Dubrava!

Tu je ponuda i svježeg sira. Komad tri KM, a kajmak tegla 5 KM, guščija mast 12 KM, jabukov pekmez slatki i kiseli po 10 KM…

Iz Visokog je stalni prodavač kod kojeg suho meso možete kupiti za 14 ili boljeg kvaliteta 16 KM po kilogramu. Prodaje i travnički sir ovčiji za 11 KM po kilogramu, a vlašičkipunomasni za 12 KM.

Povrće je danas bilo dostupno na dvije do tri tezge, a cijene: paradajz, zelena salata i paprika po kilogramu 3 KM, luk 1,5 KM, krompir manja vrečica 3, a veća 5 KM.

Voća je bilo jako malo u ponudi. Mandarine su se mogle kupiti za 2 KM po kg, narandze 1,5 KM. Kilogram oraha iznosi 16 KM po kg.

Ono zbog čega kafedžije dolaze, jeste njihov napitak. Kafu sirovu možete kupiti za 10 KM, a prženu i mljevanu za 12 KM po kilogramu.

Naravno, pijačna ponuda ovdje ne završava. Tu je odjeća, obuća, dječija roba, igračke i sve druge kućne potrepštine.(ak,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *