Očistimo svoju Tuzlu – Ilinčica (Foto)

2
954

Još jedna u nizu akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada provedena je danas na Ilinčici u organizaciji projekta “Let's do it Tuzla”.

Ko je šetao Ilinčicom, zasigurno će primjetiti koliko su staze čiste, vidikovac bez flaša, kutija i papirnate amabalaže, kutija za pice, masnih papira od ćevapa, automobilskih guma, kamenja i nema čega sve ne.

Mladi Tuzle, svaka čast! Pošli su ka Ilinčici rano jutros, a njihov rad je bio vidljiv već iza podneva.

Dok je nadležnoj vlasti Grada Ilinčica nije prioritet za uređenje već deceniju i više, druge općine na ovakvim površinama zarađuju grdne novce.

A samo malo treba! Pokoja klupa, uređeni puteljci, raskrčavanje izvora i koji drveni sto već bi ova pluća grada dala puno Gradu, koji godinama tupi samo o Panonskim jezerima, jer ničim drugim ne može se ni pohvaliti.

Ne razumiju ljudi da neko ne voli kupanje sa hiljadama ljudi, a da voli čist zrak, šume, brda, planine… Gledanje svog grada sa visine, prelijep je događaj, što budi posebne emocije…

Sreća je pa su mladi uvidjeli ono što vrijedi i mjesto gdje vole boraviti! (ak – Foto: Tuzla LIVE i Let's do it Tuzla)

2 Komentari

  1. Čestitka za mlade volontere. Bio poslijepodne i vidio veliku sramotu Gradonačelnika i komunalne sluzbe. MZ Orašje i Ilincica su sastavni dio grada Tuzle a sve izgleda ko odlagalište otpada. Nema kontejnera za smeće tako da je Ilincica pretvorena u
    deponiju krupnog otpada. Djeca ocistila što su mogla ali je problem što nema kontinuiranog čišćenja i odvoza smeće. Cesta od Ravne trešnje do Orašje i Kule je katastrofa. Rupa do rupe a šišanje trave i rastinja putnog pojasa se uradi od poplave do poplave. Vodovod Tuzla je ovoga ljeta izvodio radove na rezervoaru kod restorana HAMZA i bukvalno unistio hektar sume i pristupnih plato. Sramota

    • Nije samo Ilinčica deponija smeća. Pogledajte ostale “rubne” mjesne zajednice izgledaju kao odlagalište smeća. Bitno je očistiti dio grada kojim hodi despot Imamović. Umjesto da vodi grad kako treba spletkari i vadi iz “bunara” staru temu o deponovanju plina u Tušanj!? Pa dokle više lažove???

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here